Termesztett görögdinnye fajtáink

A 2018-as szezonban a következő görögdinnye fajtákra koncentrálunk. Idei fajtaszortimentünket Sugar Baby (klasszikus fekete héjú), Crimson Sweet (csíkos héjú), Miyako/Jubilee (tigriscsíkos héjú) és Grey Bell (világoszöld erezett) típusokból, ezeken belül normál magú, mikro magú, és triploid "magnélküli" (magszegény) fajtákból állítottuk össze, ügyelve a folyamatosságra és változatosságra. Idén is szerepelnek köztük már bevált, több éve termelt fajták és újdonságok egyaránt.

Arashan F1 görögdinye

Arashan F1 görögdinyeIgazi party dinnye

2012-ben volt újdonság a fajta. Crimson típusú, zöld csíkos hibrid, 1,5:1 arányban (enyhén) nyújtott termésekkel. Termékeny, korai, darabos méretű (10-14 Kg-os átlagsúlyú), mélypiros húsú, magas cukortartalmú "gyümölcsöket" nevelő fajta.
Igazi nagycsaládi/társasági/party dinnye!

Fajta
Arashan F1
Típus
Crimson sweet
Faj
Görögdinnye
Crimstar F1 görögdinnye

Crimstar F1 görögdinnyeA korai közönségkedvenc

Sötét és világoszöld csíkos, crimson típusú fajtahibrid. 5-8 Kg-os átlagtömegű, 1:1 arányú, gömb formájú görögdinnye.
A Crimstar görgdinnye fajtánk a fajtahibrid megjelenése óta (közel 20 éve!) szerepel a termesztett görögdinnye kínálatunkban. Korai tenyészideje miatt nálunk a szezon indítója. Sötét rózsaszín, jó minőségű húsával, magas cukortartalmával közönségkedvencként nyitja és kíséri hosszan a dinnyeszezont.

Fajta
Crimstar F1
Típus
Crimson sweet
Faj
Görögdinnye
Rubin (WDL 9807 F1) görögdinnye

"Rubin" Mirsini F1 (WDL 9807) görögdinnyeAmit mindenki meg akar kóstolni

A Mirsini F1 (WDL 9807) nevű fajtahibrid 2014-ben indult hódító útjára és az elmúlt években RUBIN márkanéven, a minőség védjegyeként szinte már fogalommá vált. Crimson típusú fajta, mely finoman csíkozott sötétzöld színéről 2:1 arányú nyújtott formájáról, mélyvörös, édes, apró magvas húsáról egyértelműen felismerhető. Késő korai tenyészidejű fajta, így nálunk később indul a 6-12 Kg-os dinnyéknek szüretelése. A piac ékköve, amit mindenki meg akar kóstolni és nem is tud lemondani róla.

Fajta
"Rubin" Mirsini F1 (WDL 9807)
Típus
Crimson sweet
Faj
Görögdinnye
Orange King F1 görögdinnye

Orange King F1 görögdinnyeSárgabélű egzotikum

Ezt a sárgahúsú egyedi fajtahibridet több éve termesztjük. A 6-11 Kg-os átlag súlyú, tömör, ropogós, lédús, homogén hússzerkezetű görögdinnyéket tigriscsíkos külső színük és elképesztően világos sárga húsuk teszik egzotikummá. A magas cukortartalma, a különleges íze, aromája, egyedülálló megjelenése révén - sokak örömére - nem hiányozhat a fajtakínálatunkból!

Fajta
Orange King F1
Típus
Miyako
Faj
Görögdinnye
Style F1 magnélküli görögdinnye

Style F1 magnélküli görögdinnyeAz exkluzív vásárlóknak

A vásárlói igényekhez és a nyugati trendekhez igazodva, újdonságként - csíkos mellett - Sugar baby típusú fekete triploid (magnélküli) görögdinnyékkel is készülünk az idei szezonban. Az 5-7 Kg-os átlagsúlyú, gömb alakú dinnyéket tökéletes külső és belső minőség jellemez, melyeket a mélyvörös, kemény és ropogós, nagyon magas cukortartalmú húsuk tesz prémium kategóriájú termékké.

Fajta
Style F1
Típus
Sugar baby
Faj
Görögdinnye