Gazdaságunk tagjai

Szabó Béla - Dinnye őstermelő családi gazdálkodó

Szabó Béla - A ProfiCsaládi gazdálkodó

Őseimtől örököltem a föld szeretetét. Dédapám megjárta Amerikát, hogy az ott összegyűjtött pénzéből tanyát és egy kis darab földet vegyen, amin gazdálkodhat. Bár pályámat a MÁV-nál kezdtem dízel mozdony szerelőként, mellette is folymatosan gazdálkodtunk feleségemmel, Erikával.
A '90-es évek elején megnyitottuk első családi vállalkozásunkat - egy mini ABC-t - ahol az értékesített zöldségek javát mi magunk termeltük. Ebből nőtte ki magát családi gazdaságunk, melynek jeletős részét a dinnyetermesztés teszi ki.
Heves megyében, Kálban a dinnyetermesztésnek régi hagyománya van, mivel az éghajlati körülményeknek és a termőföld adottságai kedvező feltételeket biztosítanak hozzá.
Fontos számomra a vásárlóink elégetettsége, ezért évről-évre különös gondot fordítok a minőségre, a klasszikus - régi időket idéző - ízvilágra.

Termőföldjeink minősége, családom hozzáállása és a közel 20 éves gyakorlat a garancia az igazi hevesi görögdinnyére, sárgadinnyére.

Szabó Henrietta - Dinnye őstermelő, értékesítő

Szabó Henrietta - Ms. MelonÉrtékesítő

Szüleim mindig önállóságra neveltek. Épphogy elmúltam 10 éves, amikor először árultam egyedül dinnyét... a fejembe vettem és nem tudtak róla lebeszélni. Akkoriban a 3-as út menti, kápolnai Dinnyecsárdában történt az értékesítés, hol termelők és viszonteladók 25-30 standja sorakozott egymás mellett. Azóta minden nyáron besegítek a családi gazdaságba...

Szőri László - Dinnye őstermelő

Szőri László - A lelkes amatőrDinnye őstermelő

2010-ben egy átmulatott éjszaka után kitaláltam, hogy dinnyézni fogok. Hozzáláttam az információk beszerzéséhez, hogyan is kell görögdinnyét termelni. Az első év kiemelkedő kudarca - csak savanyítani való dinnyét sikerült megtermelni - sem tántorított el a kitűzött céltól, így a következő szezonban - tanulva az előző év dinnye termelői kudarcából - odafigyelve a dinnyebetegségek megelőzésére, a helyes öntözés mikéntjére, már sikerült a szűkebb családi körnek elegendő mennyiségű szezonvégi 6-7 kg-os zöld golyókat szüretelni az erdőkertesi topolyás dűlő déli fekvésű lankáin. Rákövetkező években a termőterületre legoptimálisabb fajták kiválasztásával és a legmegfelelőbb alanyba oltásával folyt a kísérletezés. A 2014-es szezonra vállalható lett a minőség, és maradt értékesíthető mennyiség. Vevőim, törzsvevőim megelégedettsége bizonyítja számomra, hogy a kezdeti kudarcok ellenére is érdemes volt kitartanom a kitűzött cél mellett. Továbbiakban is próbálkozom kisebb mennyiségben új fajtákkal, mert tudom, hogy ez az út vezet az örökké termő, magnélküli, mézédes, harsogó, lédús csodadinnyéhez! :)